יום ראשון, 27 בספטמבר 2015

מדריך לרכישת סורק איכותי

כשהגיע למחוזותינו מכשיר הדי.וי.די, נדחק הווידאו למדפי ההיסטוריה. כאשר המצלמה הדיגיטאלית השתלטה על חיינו, לא נותר זכר ממצלמות ה"פילים" של פעם. אבל מכשיר הסורק, על אף ההתפתחות הטכנולוגית בתחומי הצילום, התקשורת וכל מה שביניהם, נותר שימושי ומבוקש בישראל ובעולם. אם גם אתם שוקלים לרכוש סורק או מכשיר המשלב בתוכו אפשרויות סריקה (יחד עם מדפסת, פקס ועוד), השורות הקרובות מיועדות במיוחד עבורכם. בשוק הישראלי נמכרים דגמים רבים של סורקים, וביחד נעזור לכם לבחור את הנכון עבורכם.

כיצד עובד הסורק ומהו הדגם הפופולארי ביותר?

סורק הינו מכשיר ההופך כל מסמך לקובץ ממוחשב שמוכן לשליחה או כל פעולה שתרצו לעשות בו. בעידן בו המכתבים פינו את מקומם לאי מיילים, אך הניירת המשרדית או הביתית חיה ונושמת, ברור שמכשיר זה עשוי להקל על החיים של רבים מאיתנו. בשורה התחתונה – סורק הוא הדרך הפשוטה, הנוחה והטובה ביותר להעברת פלט מודפס בחזרה למחשב. הסורק השולחני הינו הנפוץ ביותר בעולם לשימוש ביתי. הוא פועל בטכנולוגיית CCD (במרבית הסורקים), מתחבר למחשב באמצעות חיבור USB, עובד באמצעות טונרים צבעוניים (בדומה לפעולת המדפסת) ומבצע פעולות שונות בנוסף לסריקת מסמכים כגון סריקת שקופיות, סריקת כתבי יד ידניים והפיכתם לקבצים (בדגמים נבחרים) ועוד.

פרטים טכניים חשובים בעבודת הסורק

איכות הסריקה של כל סורק נקבעת במדד DPI, המודד מספר נקודות לאינץ'. 1200 עד 2400 DPI נחשב לאיכות הבסיסית לקבלת סריקות באיכות טובה. מדד נוסף לאיכות הסורק הוא ה"ביט", הבודק את עומק הצבע המתקבל. 48 ביט, ואתם מסודרים. כדאי לשים לב גם לאלמנטים של דיוק בדגימת הצבעים (לא ניתן למדידה מספרית. מומלץ לחפש ביקורות באינטרנט על דגם פוטנציאלי), שטח הסריקה (לרוב דף A4 רגיל. שטח מוגדל של A3 מייקר את עלות הסורק בכ-20% אחוז בממוצע), חסכוניות הטונרים במהלך הדפסה (ניתן לדלות מידע מהאינטרנט על סוגי טונרים מומלצים) ובעיצוב הסורק וגודלו (מרבית הדגמים החדשים קטנים יותר ומעוצבים מאלו של העשור הקודם).

מחירי סורקים בארץ נמוכים למדיי ומתחילים מפחות מ-250 ש"ח לדגמי הבסיס ועד 500 לדגמים המתוחכמים יותר. כמובן שתמיד קיימת האופציה הנפלאה של רכישת מכשיר משולב (מדפסת-פקס-צורב-סורק), שבתוספת מחיר קטנה, הופכת כל בית למשרד ביתי של ממש. מחיר בין 500 ל-1,500 ש"ח עבור מרבית הדגמים.

אז במקום לחפש חנות צילום והדפסה פעמיים בשבוע, רכשו לעצמכם סורק ביתי או מכשיר משולב, והרי לכם צרה אחת פחות... קנייה נעימה!

יום רביעי, 16 בספטמבר 2015

המדריך לרכישת מדפסת תלת מימד

אחרי שכבש בסערה את עולם הקולנוע, הייתה זו רק שאלה של זמן עד שתחום התלת מימד יסתער גם על תחום המדפסות. ואכן, שנים אחדות אחרי שיצאה לאוויר העולם, הפכה המדפסת התלת מימדית לחלק בלתי נפרד מעולם הדפוס. אז בואו נראה על מה בדיוק מדובר.

מהי מדפסת תלת מימד?

ייעודה של מדפסת התלת מימד הינה יצירת חפצים של ממש. החל מכיסויים לטלפון הסלולארי, דרך בובות חרסינה ועד לכפתורי הפעלה למכשירי חשמל שנשברו. אז תשכחו ממסמכים ותמונות, בשביל אלו קיימות המדפסות הרגילות. המדפסת הזו נועדה ליצור ולייצר כמעט כל חפץ על הפלנטה!
יתרון נוסף - אם בתחילת דרכן, היו מדפסות התלת מימד קשות לתפעול ודרשו ידע ותוכנות שונות. כיום, למעט אולי תהליך החלפת מכלי הדיו (טונרים) שנותר מעט מסורבל, שאר התהליך הפך לפשוט למדיי. בנוסף להוראות יצרן מפורטות לכל דגם, באינטרנט ניתן למצוא הסברים, סרטונים ותוכנות יצירה ללא עלות כספית.

חשוב לציין כי בין דגמי מדפסות התלת מימד קיימים הבדלי איכות המשפיעים ישירות על המוצר המוגמר. על כן, ברכישת מדפסת תלת מימד, בדקו מהו גודל ההדפסה המקסימאלי, כשמוטב להימנע מפחות מ-15 סנטימטרים מרובעים; את הצבעים בה המדפסת יכולה להדפיס - לא פחות מחמישה; ואת השכבה המינימלית הנדרשת להדפסה (על פחות מ0.2 מילימטר אין מה לדבר). מרבית המדפסות מתחברות באמצעות יו אס בי או אינטרנט אלחוטי.

מדפסת תלת מימד - מה עוד חשוב לדעת לפני הרכישה?

ובכן, תמו הימים בהם הייתה תופסת המדפסת חדר שלם מהבית. כיום המדפסות דומות בגודלן למדפסות הרגילות; עידן הרעש, מנגד, נותר בעינו. הכינו עצמכם לרעש חזק יחסית בזמן היצירה; ואם חשקה נפשכם בידע טכני בסיסי על המדפסת המופלאה, נגלה לכם שפעולת גופי ההדפסה נעשית גם כאן באמצעות טונרים, אך כאלה שונים מאשר במדפסות רגילות. במדפסת זו, מדובר בקופסאות נוזל צבעוני, אשר בתהליך ההדפסה מתחממות עד להתקשות החומר, וכך נוצר המודל. כאמור, החלפת הטונרים אינה מסובכת, אך אורכת כ-10 דקות בממוצע.

ומה לגבי המחיר? ובכן, למרות ירידה של עשרות אחוזים בהשוואה לשנים עברו, עדיין מדובר במכשיר יקר למדיי. סביב 6000 שח ייגזלו מכיסכם לדגמים הפופולאריים, כשבעבור המותגים היוקרתיים תשלמו אפילו מחיר כפול. רכישה באמצעות אתרים בינלאומיים תחסוך לכם לרוב מאות שקלים. ובכל זאת, לאהבה וליצירה אין מחיר... קנייה נעימה!

יום רביעי, 9 בספטמבר 2015

סורקים - סקירת מאפייני ביצוע

סורק הינו מתקן אלקטרוני שמסוגל לשלוח קרן אור אל עבר אובייקט מודפס, לקלוט את הקרניים החוזרות ולמעשה ליצור קובץ שיציג את האלמנט שנסרק בצורה מדויקת. ישנם מספר סוגי סורקים איכותיים בשוק וזהו המקום לסקור את המאפיינים החשובים שלהם לשם ביצוע רכישה מושכלת.

רזולוציה

כל סורק מאופיין במידת הרזולוציה המקסימאלית שהוא מספק. סורקים יכולים להיות בעלי רזולוציה נמוכה (למשל, 200 dpi) או גבוהה ביותר עם צפיפות נקודות של 4800X9600 dpi ומעלה מכך. רזולוציה גבוהה של סורק מעידה על יכולת העתקה טובה עד למקסימום הזהות ואילו צפיפות נמוכה אומרת כי במידה ומעוניינים לבצע הגדלה של צילום האובייקט, יש לקחת בחשבון כי ייווצר טשטוש מסויים.

מהירות סריקה

כאשר קיימת עבודה שוטפת מלאה עם הסורק (למשל, במשרד) הרי שלקצב הסריקה יש משמעות רבה. ניתן למצוא סורקים "איטיים" יחסית שסורקים בין 5 ל- 10 עמודים לדקה וכאלו שמגיעים גם עד ל- 30. כמובן שככל שרזולוציית הסריקה גבוהה כך היא גם איטית יותר. יש לציין כי סורק שכולל אפשרות הזנה אוטומאטית (פידר) יעזור למקסם את יכולות העבודה עימו ובמהירות הרצויה בהשוואה לסורק שזקוק להזנה ידנית בלבד.

פורמטים ופלט

כיום ניתן למצוא סורקים שמבצעים המרה של האותות הויזואליים למגוון רחב ביותר של קבצים לרבות JPEG, TIFF ואפילו PDF. תוכנות ייעודיות עוזרות לסובב את התמונות המתקבלות ולהמיר אותן הלאה לפי הצורך. בנוסף, בבחירת סורק יש לבחון את סוג החיבור הנדרש להעברת המידע. החיבור יכול להיות קווי באמצעות כבל USB, עם אפשרות לחיבור התקן נייד, שליחה למייל עם חיבור כבל רשת ולאחרונה גם בצורה אל-חוטית (wireless).

מאפיינים נוספים

דיברנו על רזולוציה, שהיא יכולת ההפרדה בין הפיקסלים השונים אך מה לגבי כמות הצבעים שהסורק מסוגל לקלוט? ובכן, כמות גדולה מצביעה על דיוק רב יותר בהתאמה בין תמונת האובייקט הנסרק לבין זה שמופיע בקובץ. התקן עומק הצבע המינימאלי נקבע ל- 24 ביט אך יש סורקים שמציעים גם יותר מ- 60. בנוסף, ניתן לסווג את הסורקים השונים ע"פ מימדים (קבועים ונישאים) וע"פ יכולות טכנולוגיות נוספות כגון האפשרות לסריקת OCR (סריקת תווים ואותיות).

חשוב לציין כי הסורק יכול להיות עצמאי או כזה שמהווה חלק ממערכת הדפסה משולבת. מה מתאים לכם? תלוי בצרכיכם הספציפיים. לקטלוג: www.kehela.co.il

יום שלישי, 1 בספטמבר 2015

ההיסטוריה של המדפסת


מדפסת - האבולוציה של המדפסות

כיום כמעט בכל בית ומשרד קיימת לפחות מדפסת אחת שהופכת את החיים שלנו להרבה יותר קלים. מדובר במוצר שנחשב לזמין ויעיל יותר מאי פעם, ומדהים לגלות כי עד לפני שנת 1953 כמעט ולא היה קיים, בטח שלא במהירויות והאיכויות עליהן מדברים כיום. זהו המקום ללמוד מעט יותר אודות גלגוליה של המדפסת, מאז ועד היום.

מדפסות המחשב הראשונות

בשנת 1953 שוחררה לשוק המדפסת המהירה הראשונה ע"י חברת Remington-Rand כאשר היא כללה מעין "ראשים" כאשר כל ראש הדפיס תו אחד (מספר, אות, סימן)  בלבד, בדומה למכונות הכתיבה. מדפסת זו הופעלה ע"י מחשב ה- Univac (המחשב המסחרי הראשון בארה"ב) ומספר שנים לאחר מכן הייתה זו חברת IBM ששיווקה את מדפסת ה- dot matrix  עבור עסקים וחברות (ראש הדיו במדפסת זו "רץ" קדימה ואחורה והדפיס אך ורק אותיות ותמונות פשוטות ע"י יצירת נקודות שניתן לראות בעין).

מדפסות הזרקת דיו

פיתוח מדפסות הדיו המתקדמות יותר החל אי שם בשנות ה- 70 כאשר השחרור הפומבי שלהן לשוק החל בשנת 1984 ע"י חברת Hewlett-Packard הלא היא חברת HP. מוצר זה היה יקר ביותר, עלה אלפי דולרים, היה מאופיין ברזולוציה נמוכה מאוד בהשוואה למה שאנחנו מכירים היום ושקל כ- 30 קילוגרם בקירוב (!!!) אך הוא כבר אפשר להדפיס תמונות מורכבות יותר.

מדפסות טונר

טרם שנות ה- 50 של המאה הקודמת, מהנדס בשם Chester Carlson סלל את הדרך לקראת פיתוחן של מדפסות הלייזר אך באותה התקופה המוצר שלו היה איטי ומסורבל מדי בכדי להצליח. בשנת 1976 חדרה לשוק מדפסות הלייזר המסחריות חברת IBM  ובהמשך גם חברת Canon היפנית שהצליחה לייצר מדפסת לייזר בעלויות סופיות ללקוח, נמוכות בהרבה. רק בשנת 1984 חברת HP החלה לייצר ולשווק בצורה המונית את סדרת ה- LaserJet שלה. השימוש במדפסות הלייזר כיום נפוץ ביותר שכן הוא עונה בעיקר על חיסרון טכנולוגיית הזרקת הדיו, שמייקרת את העלות פר דף.

מדפסות תלת מימד

גם מדפסות התלת מימד החלו את דרכן במאה הקודמת אך רק כיום הגיעו לשלבי ביצוע מתקדמים. מדפסות אלו מסוגלות לבנות חפצים של ממש מחומרים פלסטיים שונים כאשר במקום ראשי דיו וטונרים, זרוע מיוחדת היא זו שיוצרת שכבה אחר שכבה את המוצר המוגמר. מדפסות תלת מימד משמשות הן לצרכים ביתיים (פנאי, הכנת פאזלים ומיצגים) והן לצרכים מקצועיים ע"י אדריכלים, מעצבים תעשייתיים ויזמים שונים. אין ספק כי מדובר בדור הבא של עולם המדפסות.

קראו עוד במאמר: כיצד משפיע האינטרנט על כל בית דפוס בעידן המודרני?